Imagini din Insula Corfu



Destinatie: Insula Corfu (Grecia)


Locatie: Marea Ionica, Grecia

Supranumita Insula de Argint, Corfu este o destinatie de vacanta unde, ca si în cazul altor destinatii mediteraneene, sezonul turistic începe din primele decade ale primaverii si ia sfârsit în ultimele decade ale toamnei. Capetele de sezon beneficiaza de oferte speciale si reprezinta perioade în care insulele grecesti pot fi vizitate la preturi incredibil de mici.

Exemplu de program turistic in Corfu: 
Sezur de 10 zile (din oferta curenta a agentiilor de turism)

Pentru oferte de pret vizitati Oferte turistice

Una dintre ofertele disponibile pe piata româneasca pentru un sejur de 10 zile în Corfu poate fi accesata la un pret de 79 euro + 299 lei. Programul prevede plecarea cu microbuzul din Bucuresti, Bulgaria fiind traversata pe timp de noapte. Intrarea în Grecia se face în dimineata celei de a doua zile si cuprinde o vizita în Macedonia greceasca (a carei capitala este Salonic), si a provinciilor Tessalia (la poalele Muntelui Olimp) si Grecia Centrala, dominata de muntii Pindului. Îmbarcarea pe ferry boat-ul care face legatura cu insula Corfu se face din portul Igoumenista de la Marea Ionica. Traversarea dureaza 2 ore si grupul ajunge în statiune în dupaamiaza celei de a doua zile. 
Pentru restul sejurului programul este unul modular, turittii putând alege dintr-o variata oferta de excursii locale. una dintre cele mai populare este “Marele tur al insulei Corfu” - excursie organizata pentru a pune în valoare cele mai interesante atractii naturale si istorice ale insulei. Se viziteaza Ahilio unde se afla palatul construit de împarateasa Elisabeta (Sissy) a Austriei, astazi cazino; Paleokastritsa si Sidari, un mic orasel aglomerat din nordul insulei unde se gasesc unele dintre cele mai frumoase plaje locale si “Canal d’Amour”. 
O alta excursie este “Kanoni –Kalypso – Corfu – Glyfada” care începe cu vizitarea manastirii Valcherna, construita în secolul al 13-lea, unul dintre simbolurile insulei, se continua cu peninsula Kanoni, cu o panorama asupra insulei Pondikoniossi si o croaziera de-a lungul coastei, descoperind Calypso Star, Insula Vidos cu o flora si o fauna aparte, orasul Corfu si superba plaja din Glyfada. 
Excursia “Laguna albastra si tarmul grecesc” are loc pe marea care leaga Grecia de Italia si cuprinde o traversare de o jumatate de ora cu o ambarcatiune locala pâna la pestera Mourtos, unde s-a ascuns flota greceasca în timpul celui de-al doilea razboi mondial. A doua oprire este golful unde s-a turnat filmul “Laguna Albastra”, fiind prevazuta si o pauza pentru înot în apele exotice. Ultima oprire satul pescaresc Sivota. Excursia în insulele Paxi si Anti Paxi, vecine în Marea Ionica, la 14 km de Corfu si 20 km de continent. Paxi este considerata o uriasa gradina plutitoare, acoperita cu flori de câmp si maslini verzi-argintii, plantati de venetieni cu peste 300 de ani în urma. 
Alte programe locale disponibile turistilor din Corfu sunt “Seara greceasca”, un program artistic traditional grecesc, unde pot fi savurate mâncarurile si bauturile specifice acestei pot fi încercati pasi din dansurile traditionale sirtaki si zorba; “Petrecere pe vapor”, cu o iesire în largul coastei, pe ritmurile line ale muzicii grecesti si prânz barbecue servit pe una dintre plajele insulei; si “Aqualand”,  program pentru familii si grupuri de prieteni într-unul cele mai mari parcuri acvatice din sud-estul Europei. Întoarcerea în tara se face tot cu microbuzul, pe acelasi traseu prin Bulgaria.

În functie de agentia prin care se contracteaza un asemenea sejur, o parte dintre servicii (cum ar fi traversarea cu ferry boat-ul) sau programe locale nu sunt incluse în pret dar se pot obtine reduceri substantiale pentru copii sau pentru cei care opteaza pentru cazare cu a treia persoana în camera. Pentru aceeasi destinatie preturile pentru vârf de sezon sunt asteptate tarife de 120-150 Euro + 299 lei. (N.Nor)


Comentarii