Imagini din Florenta


Orasul - vedere din drona si Catedrala din Florenta - video 4k - 2020


Florența (in italiană: Firenze, sau, învechit: Fiorenza; latină: Florentia) este capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența. Acesta este cel mai populat oraș din Toscana, cu 367569 de locuitori (1500000 în zona metropolitană).

Orașul este situat pe râul Arno si este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta si arhitectura si, mai general, pentru patrimoniul său cultural. Un centru comercial medieval european și unul dintre cele mai bogate orașe ale timpului, Florenta este considerat locul de nastere al Renasterii. Ulterior, pentru 5 ani, intre 1865 si 1870, a fost capitala noului regat unificat al Italiei, dupa ce in perioada postmoderna avusese o importanta europeana in perioada cand a fost condus de catre familia Medici.

Centrul istoric al Florenței atrage milioane de turisti in fiecare an. Acesta a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO în 1982. Florenta este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Orasul are un impact major în muzică, arhitectură, educație, bucătărie, modă, filozofie, știință și religie.

Orașul oferă o gamă largă de colecții de artă, în special pentru operele deținute în Palatul Pitti și Galeria Uffizi, (care primește aproximativ 1,6 milioane de turisti pe an). Florența este, fără îndoială, ultimul oras renascentist din lume și este considerat de mulți ca fiind capitala artistica a Italiei. Acesta a fost locul de nastere sau unde au trait figuri istorice notabile, cum ar fi Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello, Galileo Galilei, Catherine de Medici, Cherubini Luigi, Meucci Antonio, Guccio Gucci, Franco Zeffirelli, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Leonardo Bruni, Coluccio Salutati si Emilio Pucci.

vezi si WIKI Florenta


Comentarii