Imagini de la Sambata de Sus
Manastirea Sambata de Sus este unul dintre domeniile transilvanene care au apartinut in evul mediu familiei Basarabilor, deci domnitorilor munteni. Cel mai reprezentativ dintre acestia este Constantin Brancoveanu, care a reconstruit asezamantul de la Sambata de Sus si a dus in Ardeal celebrul stil brancovenesc pe care il exersase deja in Muntenia.
Sâmbăta de Sus, situată în județul Brașov, Transilvania, este o localitate cu o bogată valoare istorică și culturală. Atestată documentar pentru prima dată în 1437, această localitate este cunoscută în special pentru Mănăstirea Brâncoveanu.
Mănăstirea Brâncoveanu este un important loc de pelerinaj. Construită inițial în 1657 din lemn, mănăstirea a fost reconstruită din piatră între 1696 și 1707 de către domnitorul Constantin Brâncoveanu. De-a lungul timpului, mănăstirea a suferit distrugeri și restaurări, fiind un simbol al rezistenței ortodoxiei românești în fața influențelor catolice din perioada habsburgică.
Pe lângă mănăstire, Sâmbăta de Sus este cunoscută și pentru Castelul Brâncoveanu, situat în partea apuseană a satului. Castelul a fost restaurat în 2010, păstrându-se stilul brâncovenesc original.
Comentarii
Trimiteți un comentariu