Timisoara, Piata Operei si a porumbeilor



dupaamiaza de inceput de vara in Tmisoara

porumbeii din Piata Operei

e week-end si timisorenii au iesit la plimbare
















Asociația pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor a solicitat anularea interzicerii hrănirii porumbeilor pe domeniul public al Timișoarei, pe motiv că s-a făcut o nedreptate.
„Municipalitatea trebuie să-i gestioneze, nu sunt păsări sălbatice. Sunt acele porumbare contraceptive, pentru care ne-am tot luptat noi. Să înțeleagă cum se face în Germania. De 23 de ani, în Germania se fac porumbare contraceptive, iar în ghid scrie frumos: interzicerea hrănirii, uciderea, nu au rezultat. Ca și la câini, doar sterilizarea. Și atunci să facă aceste cuști în care porumbeii sunt atrași din poduri, iar acolo se pun ouă de plastic. Și în mod natural scade numărul lor, nu se mai înmulțesc și îi și atragi din clădiri și poduri. Noi ne-am oferit să facem din banii noștri, doar să ne pună la dispoziție un spațiu. Cei din Germania își pun ghidul la dispoziție oricărei municipalități interesate, cu condiția să-l respecte întocmai”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor.

Anterior, reprezentanții primăriei explicaseră de ce hrănirea porumbeilor reprezintă o problemă:

 Nu este ok să hrănim porumbeii. Resturile care rămân atrag șoareci, șobolani… Porumbeii sunt și purtători de diverse boli transmisibile la om, cum este psitacoza, care este destul de gravă. (…) Ideea nu este de a porni o acțiune împotriva porumbeilor, ci de a controla lucrurile”

 Dacă nu va fi sursă constantă de hrană în centru sau pâine aruncată, pâinea care este foarte nesănătoasă pentru nutriția porumbeilor, ei se vor răspândi în parcuri. Este o lege a naturii, se vor duce să caute hrană, nu vor sta cu zilele să vină cineva în Piața Operei să le arunce grăunțe.

 Acum 60 și ceva de ani, tata mi-a făcut poze hrănind porumbeii, doar că erau mult mai puțini atunci (…) Acești porumbei, cu excrementele lor, distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, s-au renovat multe clădiri, frumos, în centru. Cum vor fi până în 2023?

sursa: Stiri de Timisoara 

Comentarii

  1. [...] nimeni nu trece prin Timisoara fara sa fotografieze Catedrala Mitropolitana… dar mai placut decat sa fotografiezi este sa te odihnesti in parcul din spatele catedralei… de vazut si Palatul Huniade, construit pe la 1400, adica pe vremea cand Bucurestiul era cam cat un apartament de doua camere … cladirea… »» [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu